Vilka frågor debatteras i Sverige

Den politiska debatten i Sverige är väldigt smal. Vissa frågor debatteras in absurdum medan andra frågor inte debatteras alls. De förslagen drivs igenom vår riksdag med minimal debatt. Media rapporterar om dessa lagförslag. Artiklar publiceras där förslagen presenteras rent objektivt. Dock ser man aldrig några debatt artiklar. En sån frågan är grundlagen. Hur många debatt artiklar om den omfattande grundlagsändringen har du sett i media? Både DN och SvD skrev korta artiklar långt bak i tidning som handlade om att SD var emot. I den lilla fakta rutan om vad förslaget handlade om så beskrevs bara ett fåtal av de mindre kontroversiella ändringarna i grundlagen. Om man söker på grundlagsändring på DNs hemsida får man detta resultat. 10 debatt artiklar, av vilket flera handlar om andra frågor. Sökning på bidrag ger 287 resultat i kategorin debatt. Skatter ger 326.

De senaste åren har dessa beslut fattats av vår riksdag.

FRA lagen
Ipred Lagen
datalagringsdirektivet
fortsatt krig i Afghanistan
EUs grundlag (Lissabon fördraget)
arbetskraftsinvandring
Miljarder i skattepengar har getts till finansbolag


Vad har alla dessa beslut gemensamt?
  • De gynnar utländska giganter som USA, EU och skivbolag.
  • De begränsar vår frihet.
  • De har drivits igenom utan att media velat debattera frågan.
  • De gynnar knappast medelsvensson.
  • Media och riksdag har haft ett mycket tätt samarbete gällande dessa frågor. Journalisterna kritiserar inte politikerna. Deras jobb är att bara presentera det som är nödvändigt i deras yrke. Ingen debatt får komma till tals i finrummen.

Vilka frågor skrivs då oändliga spaltmeter med debatt om? Den svenska debatten domineras av frågor som om någon skatt ska höjas en procent hit eller dit, hur många dagar man får vara sjuk och andra icke frågor. Om dessa frågor kan man bygga politiska kampanjer, dessa frågor får diskuteras. Dock har de en sak gemensamt. De påverkar inte eliten. Med andra ord kan man säga att man får debattera vad man vill i detta land. Så länge frågan inte rör de globala jättarna. Det som verkligen får varningsklockorna att ringa är att media, politiker och finansvärlden har ett så tätt samarbete. Det är som om de tillhörde samma organisation.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0