premiepensionssystemet, den smartaste uppfinningen sen räntan.

Man brukar säga att ränta på ränta effekten är den starkaste kraften i Universum. Detta är inte helt sant. Det är ränta på ränta effekten med hävstång som är den starkaste kraften i universum. Ta någon annans förmögenhet investera få ränta på pengarna och ta en del av vinsterna. Jag har länge funderat på vad som driver finanseliten. Det är ganska tydligt att det inte är pengar. En person som äger mer än 100 000 000 kr behöver inte mer pengar. Det är makt som driver dem. Som Mayer Rothschild sa, ge mig kontroll över ett lands finanser så bryr jag mig inte vem som skriver hennes lagar. Det är makt som driver finanseliten.

Bankirerna har inte som mål att äga alla pengar, de har som mål att kontrollera alla pengar.


Premiepensionssystemet fungerar på det sättet att alla investerar 2,5 % av sin lön i olika fonder. Notera att man inte får investera pengarna själv. De måste placeras av experter. Premiepensionssystemet ger otroligt mycket makt åt förvaltarna. Det är fondförvaltarna som styr de företag som fonden investerar i. Med andra ord så kan ett fåtal personer få kontroll över 2,5% av allas inkomster, de köper företag för pengarna och använda vinsterna för att köpa fler företag. Till råge på allt tar de ut en avgift som ofta ligger på en procent av det insatta beloppet. Med andra ord så kontrollerar de snart en stor del av vår ekonomi. Är du anställd inom näringsliv så jobbar du sannolikt för en fondförvaltare.




Argumenten för premiepensionssystemet:

Hela befolkningen skulle få ta del av vinster som skapas av ränta på ränta effekten. Är det verkligen troligt att hela Sveriges befolkning ska bli rik igenom spekulation? var ska dessa pengar komma ifrån?

Det är demokratiskt. Alla ska äga en del av bolagen. Pensionsfonderna kommer bli så stora att arbetarna snart äger företagen. Detta argument är främst riktat mot vänstern. Idén verkar nästan syndikalistiskt. Tyvärr så är det utformat så att det är förbjudet att direkt äga sina investeringar. Man måste överlåta sina pengar till proffs som ska ta hand om dem tills man är 65. Återigen så ser man ett klassiskt argument från eliten. Folket är för dumt för att sköta sig självt. Ni kan inte placera era pengar, låt oss ta hand om era pengar. Dock låter det som en snäll kommunist pratar när de själva förklarar.


Vad ska då göras?

Folk bör kontrollera sina egna pengar. Vi behöver inte proffs som ska ta hand om våra pengar. Vi kan sköta oss själva. idén om att hela svenska folket kan spekulera sig rikt är en myt. Folk bör spara, köpa guld och skog som de sen kan sälja när de är gamla. Historiskt sätt så har varje generation tagit hand om sina äldre och försörjt dem. Banden mellan generationerna har inte bara ekonomiska fördelar.  Ett pensionssystem som bygger på familjen stärker banden mellan generationerna och är bra för barnafödandet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0