La Libre Parole

La Libre Parole var en fransk tidning som publicerades mellan 1892 och 1924. Tidningens eldsjäl och grundare var den kända nationalisten Édoard Drumont. Tidningen hade som profil att granska eliten och bevaka folkets intresse gentemot sionister och kapitalisters intressen. Denna blogg har som idé att skapa en modern, svensk blogg med samma mål i samma anda.

Den ideologi som bloggen företräder kan vara svår för en del att förstå sig på. Inte för att min ideologi är komplicerad, utan för att den avviker från det moderna ideologiska spektrat. Jag är motståndare till stora organisationer med mycket makt. Låt folket styra sig själva och sköta sig själva. Jag tror att människan av natur är traditionalistisk. Alla samhällen har alltid haft en religion, familjer och en stark kultur. Det är bara när stora internationella organisationer började få makt och inflytande som famijen, lokalsamhället och kulturen började förlora sin roll. Jag kan beskrivas som en anarkist med en helt annan syn på människans natur.


Kommentarer
Postat av: Jonas De Geer

Kaxigt att ta den misskände giganten Drumont som "patron" för bloggen. Den franska antikapitalistiska och antisocialistiska tradition du därmed ställer dig i sympatiserar jag djupt med. Verkar riktigt lovande.

2010-11-15 @ 18:18:10
URL: http://jdg.motpol.nu
Postat av: la libre parole

Bloggen är startad i samma anda och med samma ideologi. Dock tror jag aldrig att jag kommer kunna nå samma kvalitet som orginalet. Det är ungefär som att vissa svenskar använder symboler och namn från asatron utan att anse sig själv vara gudar.

2010-11-15 @ 19:52:43
URL: http://lalibreparole.blogg.se/index.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0