Konspirationer emot Assange

När det händer stora saker i världen så dröjer det oftast bara minuter innan det börjar spekuleras på internet. Ibland kommer även dessa spekulationer ut i ettablerad media. Att folk ifrågasätter och kommer fram till egna tankar måste ses som mycket positivt, det är bättre att tänka knasigt men själv än att tycka det man har blivit tillsagd.

En sak man måste tänka på när man läser dessa teorier är att det ibland finns mycket enklare förklaringar för saker som är minst lika onda. Ett exempel på detta är konspirationen som har diskuterats på internet och även nämnts av Irans president som påstår att Assange är cia agent. Anledning till detta är att inga av dokumenten som publicerats skadade Israel och att detta bekräftades av Israel väldigt tidigt.

Varför skulle det inte skada Israel om en stor mängd diplomatisk post skulle läcka ut, post som dessutom är skadligt för väldigt många länder, inkluderande USA? Det är knappast för att Israel har renare mjöl i påsen än många andra länder. Det finns en mycket enkel anledning varför inte dokumenten skadade Israel. Det har med hemlighetsstämpeln. Majoriteten av wikileaks dokumenten var inte secret och inga var top secret. Vad är mest troligt, att Wikileaks är en CIA skapelse eller att USA ger en högre hemlighetsstämpel till dokument som rör länder som de vill skydda än de som de inte har ett stort intresse i? De dokument som USA har som skulle kunna göra sann skada emot Israel eller mot den nuvarande världsordningen ligger inte på en server som 3 miljoner människor har tillgång till. Tyvärr kommer såna dokument med stor sannolikt aldrig publiceras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0